Home » Feyenoord » Voorbeschouwing » Feyenoord - Vitesse

Feyenoord - Vitesse | Johan Cruijff schaal

Johan Cruijff schaal
De kampioensschaal is binnen, tijd voor nog een schaal!

Wat een heerlijke manier om een nieuw seizoen te starten met een finale tegen Vitesse. De landskampioen en bekerwinnaar strijden 5 augustus om de Johan Cruijff schaal waardoor Feyenoord gelijk al weer een prijs in zijn zak zou kunnen steken. 

Van het kampioensteam zijn een aantal vaste waardes vertrokken naar het buitenland. Eljero Elia, Terance Kongolo en Rick Karsdorp hebben besloten Feyenoord in te ruilen voor een nieuwe club. Naast deze 3 namen moest Steven Berghuis weer terug naar zijn oude werkgever en is onze legende/held Dirk Kuyt gestopt met voetballen. Tot nu toe heeft Feyenoord zich op 5 posities weten te versterken voor de supercup. Sofyan Amrabat, Kevin Diks, (kind van de club) Jean-Paul Boëtius, Jerry St. Juste en Ridgeciano Haps kunnen op 5 augustus zichzelf in de basis knokken op de vrijgekomen plekken. 

Dit jaar wordt de Johan Cruijff schaal voor het eerst buiten de ArenA uitgereikt. Voorheen werd de supercup altijd in de Johan Cruijf Arena gespeeld, vanaf dit seizoen in het stadion van de landskampioen. Prettig voor ons, maar de fans van Vitesse zijn ''not amused''. De Kuip stelt namelijk maar 1.200 kaarten beschikbaar voor de Vitesse supporters wat in hun ogen oneerlijk is. In de Arena werd het aantal kaarten gelijkwaardig verdeeld. 25% voor beide clubs en 50% voor neutrale bezoekers. Feyenoord heeft natuurlijk een giga aanhang in Nederland waardoor de vraag naar kaarten erg groot is. Vitesse daarentegen krijgt met ''normale'' wedstrijden nog geen halve Gelredome vol. 

Deze wedstrijd gaan wij uiteraard weer live uitzenden over onze schermen vanaf 18:00u! Ben jij er ook bij wanneer Feyenoord zijn 1e prijs pakt van het seizoen?